Ο Πούτιν τόνισε ότι εξακολουθεί να θεωρεί την Τουρκία ως φίλο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απάντησε στις ερωτήσεις των θεατών στην κρατική τηλεόραση
Ασυνήθιστα καθαρά ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν αποστασιοποιήθηκε από την τουρκική κυβέρνηση, η οποία θα οδηγήσει έναν πόλεμο εναντίον του ίδιου του λαού της. Την Τουρκία τη θεωρώ σαν φίλο, μόνο η κυβέρνηση συμπεριφέρονται ανάρμοστα, κάτω από τα μάτια του κόσμου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απάντησε στις ερωτήσεις των θεατών στην κρατική τηλεόραση. Αυτές περιλάμβαναν ερωτήσεις σχετικά με τον πόλεμο στη Συρία και την κατάσταση στην Ουκρανία. Εδώ ο Πούτιν τόνισε ότι εξακολουθεί να θεωρεί την Τουρκία ως φίλο, αλλά με ένα σημαντικό περιορισμό. "Έχουμε μόνο προβλήματα με κάποιους Τούρκους πολιτικούς των οποίων η συμπεριφορά θεωρούμε ακατάλληλη", δήλωσε ο Πούτιν, χωρίς συγκεκριμένα να δώσει ονόματα. Ωστόσο, κατηγόρησε την τουρκική ηγεσία, που συνεργάζεται με τους τρομοκράτες, αντί να τους πολεμήσει.

Τη σύγκρουση με τους Κούρδους στη νότια Τουρκία περιέγραψε ως "εμφύλιο πόλεμο" με τη σιωπή της διεθνούς κοινότητας. "Αλλά η Ρωσία δεν μπορεί να το παραβλέψει", δήλωσε ο Πούτιν. Προειδοποίησε τους συμπατριώτες του ενάντια σε ταξίδια στην Τουρκία. Υπάρχουν εκεί σχεδόν κάθε εβδομάδα τρομοκρατικές πράξεις. Δεν μπορεί να είναι εγγυημένη η ασφάλεια των Ρώσων τουριστών. "Παρά το γεγονός ότι η Τουρκία προσπαθεί να διασφαλίσει την ασφάλεια των τουριστών, οι διακοπές στην Τουρκία είναι πλέον επικίνδυνες."

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι εξαιρετικά τεταμένες μετά το τέλος του Νοεμβρίου, που έγινε η κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από την Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία. Ως αποτέλεσμα, η Ρωσία σταμάτησε τις πτήσεις τσάρτερ για ταξίδια στην Τουρκία. Ένα σοβαρό πλήγμα ενός δημοφιλούς προορισμού διακοπών για τους Ρώσους.


"Θα σώσουμε τον καθένα εάν θα ήθελε να σωθεί"

Όταν μια κοπέλα ρώτησε ποιον θα σώσει από τον πνιγμό, τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Petro Poroshenko ή τον Τούρκο ηγέτη της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Πούτιν δίστασε λέγοντας: "Δεν ξέρω τι να πω: Αν κάποιος έχει αποφασίσει να πνιγεί, , τότε κανείς δεν μπορεί να τον σώσει. " Φυσικά, η Ρωσία είναι έτοιμη να «το χέρι φιλίας στο χέρι το καθένα, εφόσον αυτός το θέλει."

Η λεγόμενη θερμή γραμμή διαρκεί παραδοσιακά αρκετές ώρες. Η εκπομπή μεταδίδεται ζωντανά από τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν τα θέματα μέσω τηλεφώνου και μέσω μιας ιστοσελίδας. Στο επίκεντρο βρίσκεται επίσης η σοβαρή οικονομική κρίση, η οποία έχει οδηγήσει σε απολύσεις, περικοπές μισθών και πτώση του ρουβλίου. Το πρόγραμμα αποτελεί επίσης ένα σημείο αναφοράς για τις βουλευτικές εκλογές, που θα γίνουν στα μέσα Σεπτεμβρίου.

0 σχόλια: